İçeriğe geç

Yarim Akilli Nasil Yazilir

Yarım nasıl yazılır?

Yukarıdaki kaynağın açıklamasına göre bunlar eklemelerdir. Yabancı dil versiyonları yan yana veya ayrı ayrı yazılmalıdır. Konuya öneklerin yan yana veya ayrı ayrı yazılması açısından bakarsak, “hemi-“, “semi-“, “equivalent to half” ve “half” kelimelerinin eşanlamlı örneğinde olduğu gibi yan yana yazılması gerekmez.

Adam akıllı nasıl yazılır TDK?

Buna göre değerlendirirsek doğru kelime tamamen. Başka türlü yazılması mümkün değil. Her durumda yan yana yazılan kelime olarak da bilinir. Bunlardan başka türlü yazılması mümkün değil.

Yarım küre nasıl yazılır?

İkiye bölünmüş bir kürenin herhangi bir parçası, ekvator tarafından bölünen dünyanın veya gök küresinin iki yarısından her biri anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak yarım küre olarak yazılır. Doğru kullanım yarım küre biçiminde olmalıdır.

Yarım Yamalak nasıl?

Bu kelime sıklıkla özensiz bir şekilde yazılır. Doğru kullanımı taslak biçiminde olmalıdır.

Yarım sözcüğünün kökü nedir?

Eski Türkçe “yarım”, “bölünmüş, bir şeyin bölünmüş herhangi bir parçası” kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Eski Türkçe fiili yar – “kesmek, bölmek” ile Eski Türkçe eki +Im’den türemiştir. Daha fazla bilgi için makaleye bakın. Eş anlamlı yarım biçimi 13. yüzyıldan itibaren tüm lehçelerde mevcuttur.

Yarım ada ayrı mı?

Bu kelime sıklıkla “Hint Yarımadası”, “Hint Yarımadası”, “Hint Yarımadası” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım Hint alt kıtası biçiminde olmalıdır.

Alt üst nasıl yazılır?

Başına aşağıdaki, yukarıdaki, ana, ön, arka, arkada, yan, karşı, içinde, dışında, ortada, büyük, küçük, sağ, sol, ileri, bir, iki, tek, çok, çift sözcükleri eklenerek oluşturulan bileşik sözcükler ve terimler ayrı ayrı yazılır: alt kurul, alt başlık; üst kat, üst kat; ana bilim dalı, ana dil; önsöz, önyargı; arka damak, gizli amaç; arka plan, arkaplan…

Akşam üzeri nasıl yazılır?

9. “Altında”, “üstünde” ve “üzerinde” sözcüklerinin eklenmesiyle oluşan ve belirli bir yeri belirtmeyen birleşik sözcükler yan yana yazılır: ayak altında, bilinçaltı, gözetim (denetim), bilinçaltı; akşam, gündelik, tatil, gerçeküstü, ikindi vakti, olağanüstü, öğle, öğleden sonra, eylemde, yalan; akşam, akşam, vb. 10.

Adam akıllı nedir?

Günlük hayatta oldukça sık kullanılan kelimelerden biridir. Türk Dil Kurumu’na göre bu kelime; gereğinden fazla, eksiksiz, güzel, temiz anlamına gelir. Zarf fiildir.

Çiğ köfte nasıl yazılır?

TDK’ya göre çiğ köfte kelimesi yan yana yazılamaz. Bu bir yazım yanlışıdır. Çiğ köfte kelimesi ayrı yazılır. Ayrı ayrı yazılsalar bile iki kelimenin tek bir anlamı vardır.

Semizotu nasıl yazılır?

Botanik adı, semizotu (Portulaca oleracea) anlamına gelir, semizotu ailesinden otsu bir bitkidir, etli ve asidik yaprakları sebze olarak yenir. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak semizotu olarak yazılır. Doğru kullanımı, semizotu şeklinde olmalıdır.

Yeşil zeytin nasıl yazılır?

Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.

Yarımyamalak nasıl yazılır?

harap, yıkık, harap, eğri büğrü, eğri büğrü, bakımsız, çorak, komşu, yırtık pırtık, hırpalanmış, bakımsız, harap, yıpranmış, yırtık pırtık, paçavralar halinde, yan yana, yarı pişmiş, vb. m harfiyle yapılan çoğaltmalar ayrıca yazılır: at mat, child mocuk, Cabinet molap, door map, book mitap, vb.

Git gel nasıl yazılır?

Gitgel, ikamet yeri ile iş yeri arasında, yerleşim alanı sınırını aşan bir yolculuktur.

Yarım yamalak yakın anlamlı mı?

Karşıt anlamlı sözcüklerden oluşan ikilemeler: » ileri geri, az çok, er ya da geç, azar azar… Biri anlamlı, diğeri anlamsız sözcüklerden oluşan ikilemeler: » eski püskü, eğri büğrü, yarı pişmiş, çöp…

Yarım kesir olarak nasıl yazılır?

Sayıları kesir olarak görüntüleKesir biçimiBu biçim 123’tür.

Yârim ne?

Yarım altın hakkında. Yatırım aracı olarak tercih edilen yarım altın, çeyrek altından iki kat daha pahalıdır. Yani: yarım altın 22 ayar ve 3.50 gramdır. Sap ağırlığı 3.00 gramdır.

Yarden mi yardan mı?

Başsız yazılır ve “a” harfi kalın olarak gösterilir. Dilimizde “yardan yükselmek” (kazaya sebep olmak) ve “yali yar” (yüksek kıyılarda dalga aşındırmasıyla oluşan ve aşındırma ilerledikçe iç kesimlere doğru hareket eden uçurum, uçurum için coğrafi terim) gibi kullanımlar vardır. (TDK sözlüğü).

Yâr ne demek TDK?

Bazen bir sevgili bir sevgilidir ve bazen bir arkadaştır. Bazen bir ülkedir, bazen bir takımdır. Ama akla ilk gelen şey sevgilidir. Ayrıca yardımcı bir anlamı da vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir